Bij CheapTickets.nl brengen we geen extra credit card fee in rekening!

Waarom vooraf boeken?

Het vooraf boeken van een huurauto kan je veel geld schelen, soms wel tot 60% voordeel. Door op tijd te boeken zijn de beste tarieven en beste huurauto’s nog beschikbaar en betaal je dus niet te veel voor jouw huurauto. Daarnaast biedt CheapTickets.nl je een makkelijk overzicht van alle mogelijke huurauto’s in alle verschillende prijsklassen en vergelijk je in een oogopslag verschillende autoverhuurders. Hierdoor bepaal je helemaal zelf in welk type auto jij wil rijden tijdens je vakantie.

Door vooraf alvast jouw huurauto te boeken, kan je zonder zorgen op reis. Je huurauto wacht op je op de luchthaven of op een andere afgesproken locatie, bijvoorbeeld het treinstation of in de stad. Ook heb je via CheapTickets.nl de zekerheid dat je een auto huurt bij een geselecteerd autoverhuurbedrijf. Hiermee ben je verzekerd dat alles goed geregeld is!

Creditcard verplichting

Voor een ervaren autohuurder is het geen nieuwtje, maar voor iemand die voor het eerst een auto huurt is het zeker iets om rekening mee te houden. Zorg dat je in het bezit bent van een creditcard (let op: een prepaid kaart is niet toegestaan) op naam van de hoofdbestuurder wanneer je een auto wil huren. Ook wanneer je deze vooraf al gehuurd en betaald hebt! TIP: Je kan altijd een tweede bestuurder in het contract laten opnemen, zodat de hoofdbestuurder niet altijd hoeft te rijden. Handig!

De reden dat je een creditcard nodig hebt is heel simpel. De autoverhuurder moet rekening houden met schade of diefstal en vraagt hierom een waarborg. De waarborgsom is altijd de hoogte van het eigen risico en wordt tijdens de huurperiode geblokkeerd op je credit card. Als je de auto weer netjes afgeleverd wordt de blokkering opgeheven.

Zorg dat de creditcard op naam staat van de hoofdbestuurder. Dit geeft de verhuurder een extra garantie over de identiteit van de hoofdbestuurder. Zorg er dus voor dat je altijd in het bezit bent van een creditcard op naam van de hoofdbestuurder wanneer je jouw huurauto af gaat halen.

Bij CheapTickets.nl brengen we geen extra credit card fee in rekening, waardoor je niet duurder uit bent!

Brandstofregeling

Je vakantie is bijna voorbij en je staat op het punt om je auto weer netjes in te leveren, maar moest je die auto nou terugbrengen met een volle tank of met een lege? Het is goed om dit vooraf al te weten, zodat je weet waar je aan toe bent en niet voor verassingen komt te staan. Over het algemeen zijn er drie verschillende tankregelingen.

1. Vol ophalen, vol inleveren

De naam van de regeling zegt het eigenlijk. Bij deze regeling krijg je de auto met een volle tank mee en lever je hem ook weer in met een volle tank. Alle brandstof die je verbruikt vul je weer aan en met een volle tank lever je de auto weer in. Dit is de meest klantvriendelijke variant en wordt om die reden ook het meest gebruikt. Door de tank vol mee te nemen en ook weer vol in te leveren weet je vooraf waar je aan toe bent en kom je niet voor verassingen te staan. Mocht het mogelijk zijn, dan raden we je aan om voor deze regeling te kiezen.

2. Vol ophalen, leeg inleveren

Een andere mogelijkheid is om de huurauto met een volle tank op te halen en met een lege tank weer in te leveren. Bij het inleveren van de huurauto betaal je voor de gebruikte brandstof. Nadeel van deze regeling is dat je wanneer je slechts een halve tank op rijdt, je toch voor een hele tank moet betalen. Ook is het haast onmogelijk om de auto met een compleet lege tank terug in te leveren. Het risico dat je zonder brandstof komt te staan terwijl je onderweg bent naar het verhuurbedrijf wil niemand lopen, dus blijft er altijd nog wat brandstof in de tank zitten als je de auto terugbrengt. Deze regeling wordt onder andere om deze redenen minder vaak gekozen.

3. Eén volle tank gratis

Bij deze regeling haal je de huurauto op met een volle tank. Deze eerste tank krijg je gratis. Je kan de auto daarna weer met een lege tank inleveren. Let er hierbij wel goed op dat de tank ook daadwerkelijk vol zit als je de auto ophaalt. Mocht dit niet het geval zijn, laat dit dan in je contract mee nemen. Deze regeling is momenteel alleen in de Verenigde Staten en Canada van kracht.

Bestuurders

Als je in Nederland je rijbewijs hebt gehaald en hiermee voldoet aan alle eisen om een auto te besturen wil dit vaak nog niet zeggen dat je ook bevoegd ben om met een huurauto te besturen in het buitenland. Dit omdat de verhuurbedrijven extra eisen stellen aan hun huurders om de risico’s zo klein mogelijk te houden. Hier is niet echt een duidelijk vaste richtlijn voor. Elk verhuurbedrijf heeft hier zijn eigen beleid voor! Let daar dus even op bij het huren van een auto.

Over het algemeen ligt de minimumleeftijd waarop je een huurauto mag besturen op 23 jaar. In de Verenigde Staten is dit zelfs 25 jaar. Voldoe je niet aan deze leeftijd dan is het dus verboden om een huurauto te besturen. Doe je dit toch, dan ben je niet verzekerd en onverzekerd rondrijden is simpelweg illegaal. In sommige landen gebeurt het ook dat er een maximum leeftijd is of dat een bestuurder minimaal een aantal jaren zijn rijbewijs moet hebben. Ook dit kan dus voorkomen.

Omdat elk verhuurbedrijf in ieder land een eigen beleid hiervoor heeft, raden we aan om dit van te voren goed inzichtelijk te hebben. Dit soort zaken staan altijd bij de huurvoorwaarden van de verhuurder omschreven. Lees deze dus altijd goed door, voordat je een auto huurt.

Bij het huren van een auto geef je altijd een hoofdbestuurder op. Deze hoofdbestuurder tekent in dat geval de huurovereenkomst en is de bevoegde persoon om in de auto te rijden. Wanneer er anderen in de huurauto willen rijden is dit vaak mogelijk, maar moet dit wel bij de verhuurder aangevraagd worden. In de meeste landen is dit geen probleem en mogen er (soms tegen een kleine betaling) meerdere personen in de huurauto rijden. Zorg er wel altijd voor dat alle bestuurders de huurovereenkomst ondertekenen. Zo is iedere bestuurder optimaal verzekerd.

One way huren

Wanneer iemand een auto huurt is dit vaak om zo veel mogelijk van het vakantieland te zien. Door one way huren is het mogelijk om jouw huurauto op de ene locatie op te halen en op een andere locatie weer in te leveren. Op deze manier kan je extra veel zien van de vakantiebestemming en kun je een prachtige rondrit maken zonder te moeten eindigen op dezelfde plaats. Let op: een one way rental is altijd eerst op aanvraag en tegen betaling.

Ook is het vaak mogelijk om jouw huurauto in het ene land op te halen en het weer terug te brengen in een ander land. Vaak moet dit wel vooraf aangevraagd worden bij de verhuurder, maar dan is het vaak geen enkel probleem. Maak dus bijvoorbeeld een prachtige rondrit langs de Middenlandse Zee en start in Italië om uiteindelijk in Spanje te eindigen. Per verhuurbedrijf verschilt deze regeling, dus raden we ook hierbij aan om de huurvoorwaarden goed door te lezen.

Conclusie

Concluderend zijn er dus een aantal punten waar je goed op moet letten bij het huren van een auto in het buitenland.

**TIP 1**: Zorg ervoor dat je vooraf en tijdig je huurauto boekt. Zo heb je de keuze uit de beste en voordeligste huurauto’s, is er nog genoeg beschikbaarheid en heb je op locatie de zekerheid dat alles goed geregeld is.
**TIP 2**: Zorg dat je in het bezit bent van een creditcard die op naam staat van de hoofdbestuurder. Deze is nodig als borg voor de verhuurbedrijven. Dit zorgt voor een snelle en makkelijke afhandeling bij het ophalen en terugbrengen van de huurauto. Zonder creditcard krijg je de huurauto in de meeste gevallen niet mee. Ook een creditcard op iemand anders zijn naam voldoet niet.
**TIP 3**: Lees vooraf goed de huurvoorwaarden van de verhuurder zodat je op de hoogte bent van de tankregeling. Dit voorkomt onduidelijke situaties en extra kosten.
**TIP 4**: Check vooraf of je voldoet aan alle eisen om een huurauto te besturen. Ook deze eisen staan omschreven in de huurvoorwaarden. Zo voorkom je dat je onverzekerd rond rijdt.
**TIP 5**: Wil je met meerdere personen de auto besturen, geef dit dan aan bij de verhuurder. In de meeste gevallen is dit geen enkel probleem, wanneer dit vooraf wordt aangegeven. Ook dit beleid staat in de huurvoorwaarden omschreven.
**TIP 6**: Weet dat je jouw auto vaak ook op een andere locatie in mag leveren. Op deze manier kan je nog veel meer van de omgeving zien en echt het optimale uit jouw vakantie halen. Raadpleeg de huurvoorwaarden voor de mogelijkheden en eventuele extra kosten.
**TIP 7**: Tot slot, geniet van jouw vakantie!

Als je die ene deal niet wilt missen

Razendsnel jouw beste deal

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice